بهگزارش میراثآریا بهنقل از روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری کرمانشاه، جمعیت این روستا حدود ۸۰۰ نفر است.
معنی لغوی داریان بهزبان هورامی «آبیاریشده» است. بهعلت وفور آب و چشمههای فراوان، جاده منتهیبهدره تعریض و آسفالت شده است و حالا خود یکی از جاذبههای روستا بهشمار میآید.
روستای داریان بهدلیل طبیعت زیبا، قرار گرفتن در دامنه کوه شاهو، پوشش جنگلی، وجود چشمههای پرآب، باغهای انار و جز آن مشهور است و در طی سالهای اخیر نیز قابلیت پرورش ماهیان سردابی از خود نشان داده که در اوضاع فعلی آن را به قطب پرورش ماهی و گردشگری شهرستان تبدیل کرده است.
در امتداد دره داریان استخرهای پرورش ماهی بهوفور یافت میشوند و بیشتر کسانی که در مسیر رودخانه قرار گرفتهاند در یک رقابت سازنده به پرورش ماهی مشغولاند.
اکثر باغداران اقدام به ساختن ویلاهایی در درون باغها (خانهباغ) کردهاند. برخی نیز باغ را، نه بهعنوان محلی برای کسب درآمد، که بهعنوان تفرجگاه و جز آن توسعه دادهاند.
باغهای روستای داریان با سایر روستاها تفاوت زیادی دارند. نظافت و پاکیزگی همهجا حرف اول را میزند. جویهای روانش که معمولا آب آنها آشامیدنی است چنان تمیز است که رهگذران خود را با آنها سیراب میکنند.
بهار، تابستان و پاییز داریان چنان طبیعتی دارد که توصیفپذیر نیست. وجود رودخانه خروشان سیروان و سد زیبای داریان به توانمندی و ظرفیت بالای روستا در آینده نزدیک میانجامد.
وصف داریان در یک جمله: تمام ظرافتها و دیدنیهای شمال را یکجا در روستای داریان ببینید، روستایی که مردمانش بسیار خونگرم و صمیمی و در مهماننوازی مثالزدنیاند.
انتهای پیام/